ЗДРАВА ИСХРАНА
Со суви сливи против атеросклероза

Консумирањето суви сили помага при забавувањето на развојот на атеросклероза, воспалителни болести кои доведуваат до кардиоваскуларни заболувања, покажа последното научно истражување. Студијата, спроведена врз лабораториски глувци со атеросклероза, покажала дека сувите сливи,

Повеќе...
 
Банана - храна и лекБананите се природни складишта на енергија.

Бананите се богати со многу корисни состојки, кои ни помагаат да останеме во добра форма, но и да го спречиме настанувањето на огромен број болести.Бананите се одличен оброк за почеток на денот. Ако наутро изедеме една банана со чаша млеко и едно парче интегрален леб,

Повеќе...
 
Јаболка

Најновите откритија: Една јаболка дневно помага во спречување на рак на дојката - бидејќи сезоната на јаболки е скоро целогодишна, тие ни се достапни на секој пазар во текот на цела годинаи тоа не за так висока цена. Јаболките се меѓу најраспростанетите видови на овошје. Иако за многу лица јаболкото не баш најатрактивно овошје, тоа е едно од најдобрите и најздрави намирници и би требало да се користи во секојдневната исхрана.

Повеќе...
 
Исхрана по крвни групи

 

Исхрана по крвни групи

 

Многу истражувачи сметаат дека треба да се планира исхраната во зависност од својата крвна група.Врската помеѓу исхраната и здравјето се базира на тоа дека крвните групи - О, А, Б, или АБ,ја одредуваат способноста на организмот да да ги апсорбира нутриентите,да се бори против болестите и да се избори со стресот.

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 Следно > Крај >>

Страница 2 од 4